Vorming voor begeleiders van mensen met een beperking

Datum:
Locatie: De Kleppe, Everbeekplaats 4, 9660 Everbeek (Brakel)
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De dienst Milieuvorming en -educatie organiseert een vorming rond dieren en natuur met als doelgroep begeleiders van mensen met een beperking. De vorming gaat door in De Kleppe in Everbeek op woensdag 18 oktober 2017 en bestaat uit twee delen.

Deel 1: Zintuigenwandeling

Genieten in de natuur doe je met al je zintuigen. We maken een verrassende zintuigenwandeling in de tuin en de omgeving van De Kleppe. Zorg ervoor dat je ogen, oren, handen, neus en tong op scherp staan. Uit de zintuigentas toveren we bijzonder materiaal tevoorschijn. Samen genieten we van de wondere wereld van planten en dieren, dicht bij huis.

Deel 2: Vorming ‘Dieren in de zorg’

Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen.  Ze motiveren en mobiliseren mensen met een zorgvraag. In de zorgsector worden dieren vandaag op een weloverwogen en doordachte manier ingezet, nl.  op basis van de persoonlijkheid, de zorgvraag en de behoeften van de persoon. Uiteraard zijn het natuurlijke gedrag en welzijn van het dier altijd het uitgangspunt. Er worden specifieke activiteiten op maat aangeboden - animal assisted interventions of AAI’s genoemd - waardoor de positieve invloeden van het dier maximaal benut worden.

De Kleppe is een vakantieverblijf voor mensen met een beperking  en is een toonbeeld in het kader van het gebruik van kleine boerderijdieren in de zorgsector. De Kleppe is tevens het praktijkcentrum voor de Vives Hogeschool. Samen organiseren ze 4-daagse vormingen met als thema ‘Dieren in de zorg’. Tijdens dit uurtje krijgen de deelnemers van deze vorming een initiatie en een korte demonstratie.

Wanneer? Woensdag 18 oktober van 13.30 u. tot 17.00 u.

Voor wie? Begeleiders van mensen met een beperking.

Praktisch? We maken een kleine wandeling. Voorzie geschikte kledij en schoenen.

Waar? De Kleppe, Everbeekplaats 4, 9660 Everbeek (Brakel). Ingang langs Kordenuitstraat, aan de rechterzijde van het gebouw.

Prijs? Gratis.

Inschrijven?  Via het inschrijvingsformulier.

Meer info
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Grimminge
België
Vorming voor begeleiders van mensen met een beperking