Sla navigatie over
Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
home | contact | pers | sitemap | publicaties | vacatures | english information
  Thema's  
     
  Campagnes  
     
  Doelgroepen  
     
  Over onze organisatie  
     
U bent hier: www.lne.be Thema's Erkenningen Centrale verwarming en particuliere stookolietanks Lijsten en kaart erkende technici

Lijsten erkende technici

Ontdek snel wat u moet doen om in orde te zijn met de wetgeving met onze verwarmingswegwijzer op onze campagensite 'Veilig verwarmen'.

Vind een erkende technicus in je buurt op onze interactieve kaart of raadpleeg de overzichtslijsten hieronder.

De lijsten zijn gerangschikt op postcode. Om de lijsten te doorzoeken, kan u gebruik maken van de zoekfunctie van uw PDF-lezer (sneltoetscombinatie Ctrl+F).

Lijsten van erkende brandertechnici (technici inzake verbrandingscontrole en onderhoud van centrale stooktoestellen - rangschikking volgens postnummer):

  • Erkende technici vloeibare brandstof (versie 15 september 2016): voor keuring vóór eerste ingebruikname en periodiek onderhoud van een centraal stooktoestel gevoed met vloeibare brandstof. Deze technici voeren tevens de periodieke verwarmingsaudit uit voor centrale stooktoestellen gevoed met vloeibare brandstof en met een nominaal totaal geïnstalleerd vermogen kleiner of gelijk aan 100 kW.

  • Erkende technici gasvormige brandstof  (versie 9 september 2016): voor keuring vóór eerste ingebruikname en periodiek onderhoud van een centraal stooktoestel gevoed met gasvormige brandstof. Let op: er bestaan verschillende erkenningen afhankelijk van het type toestel: GI (gasketel uitgerust met een niet-premix- of premix-brander. Dit zijn doorgaans de klassieke atmosferische gas(wand)ketels of condensatieketels) en GII (gasketel met ventilatorbrander. Dit zijn doorgaans ketels met een hoog vermogen). Deze technici voeren tevens de periodieke verwarmingsaudit uit voor centrale stooktoestellen gevoed met gasvormige brandstof en met een nominaal totaal geïnstalleerd vermogen kleiner of gelijk aan 100 kW.

  • Erkende technici verwarmingsaudit (versie 10 augustus 2016): voor de uitvoering van de periodieke verwarmingsaudit in de volgende specifieke gevallen:
    a) het centraal stooktoestel, gevoed met vloeibare of gasvormige brandstof, heeft een totaal geïnstalleerd nominaal vermogen groter dan 100 kW;
    b) het centraal stooktoestel wordt gevoed met vaste brandstof;
    c) de verwarmingsinstallatie bestaat uit meerdere ketels.

Lijst van erkende stookolietechnici (rangschikking volgens postnummer): technici inzake controle en onderhoud van stookolietanks voor eindopslag van stookolie voor verwarming van gebouwen.

Bent u zelf erkend technicus en zijn uw gegevens niet correct, gelieve dit te melden aan de afdeling Milieuvergunningen (dit kan ook per e-mail). De erkende technicus is overigens verplicht de afdeling onmiddellijk in kennis te stellen van elke wijziging in de gegevens die verband houden met zijn erkenning (art. 34, § 5 van het VLAREL).