Sla navigatie over
Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
home | contact | pers | sitemap | publicaties | vacatures | english information
U bent hier: www.lne.be Thema's Beleid Milieubeleidsplan

Milieubeleidsplan

Het Milieubeleidsplan bepaalt de hoofdlijnen van het milieubeleid dat door het Vlaamse Gewest, en ook door de provincies en gemeenten in aangelegenheden van gewestelijk belang, dient te worden gevoerd. Naast een schets van de context, is in het plan een evenwaardige plaats toebedeeld aan de langetermijndoelstellingen, de overheidsinterne engagementen, de plandoelstellingen, de milieuthema’s en tenslotte de maatregelenpakketten.
mina4mina5

 

 

 

 

Nieuwigheden


Auto kopen? Kies voor een milieuvriendelijke wagen en vergelijk ze hier met conventionele wagens


Kies een milieuvriendelijke wagen en geniet van een premie tot 5000 euro!


LNE wil het leven aangenamer maken voor fietsers en voetgangers. Samen met enkele pilootgemeenten werkt LNE het nieuwe concept van Groene Belevingstrajecten uit. Lees in dit artikel waar dit over gaat.


Wil jij als gemeente starten met de uitbouw van een nieuwe wijk? Dankzij de Duurzaamheidsmeter wijken denk je aan alles!


Een Milieuheld kan je zijn binnen allerlei domeinen: op het vlak van voeding, watergebruik, mobiliteit, omgaan met spullen, geluid, in je tuin, ... Op de 30 dagen-website kom je BV's tegen die pogingen ondernemen om zo'n milieuheld te worden. Dat doen ze graag samen met jou!


Vlamingen vragen om meer milieu-info. Wil je koken, bouwen, tuinieren, ... op een milieubewuste manier? Klik dan hier voor concrete leuke idee├źn.