Openingsfeest nieuwe expo ‘Open kaart. Regio onder de loep’

Op zondag 25 juni 2017 opende De Helix de nieuwe permanente expo ‘Open kaart. Regio onder de loep’ met een heus openingsfeest

Dit openingsfeest was een groot succes met een gevarieerd programma voor jong en oud. Naast het bezoeken van de nieuwe expo kon je genieten van de sfeer in De Helix met een foodtruck, bar, infostands, lokale producten, kinderactiviteiten, muziek en straattheater. Je kreeg ook de kans om de nieuwe inkomhal en de ecologisch gebouwde buitenklas te bewonderen.

De workshops voor kinderen en volwassenen werden gesmaakt. Je kon deelnemen aan de sessies ‘Honinganalyse’, ‘Mattentaarten bakken’, ‘Info rond fruitbomen’, ‘Bouwen met OpenStructures’, ‘Bouwen met aangestampte aarde’, ‘Bloemlezing boek over mattentaarten’, ‘Schilderworkshop rond de expo’ en ‘Tips en tricks over eetbare wilde planten’.

Vele bezoekers gingen vanuit De Helix te voet of per fiets op ontdekkingstocht door de regio. Op de fietstocht en de wandelingen naar Zandbergen, Onkerzele, Grimminge en het Raspaillebos waren pop-up onderzoekstands opgezet, waar onderzoekers meer uitleg gaven over bijzondere plekken en verhalen over de streek.

De expo 'Open kaart. Regio onder de loep' is te bezoeken elke werkdag van 8u30 tot 16u30 en tijdens de open zondagen. Op 21 juli en 15 augustus is De Helix gesloten.
 

Meer sfeerbeelden van dit openingsfeest kan je vinden op onze facebookpagina.

Openingsfeest expo 'Open kaart' Openingsfeest expo 'Open kaart'
Openingsfeest expo 'Open kaart' Openingsfeest expo 'Open kaart'

 

Meer info
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Grimminge
België
'Open kaart. Regio onder de loep'