Online spel ‘Gezond uit eigen grond’ voor kinderen

  • 14 mei 2018

De moestuin is populair. Steeds meer Vlamingen planten sla en wortelen en eten eieren van hun eigen kippen. Lekker, ecologisch verantwoord, pesticidevrij en goedkoop! Voor gezonde groenten en gezonde eieren heb je echter wel een gezonde moestuin nodig. Kinderen uit de lagere school kunnen er alles over leren via het nieuwe online spel op de website www.gezonduiteigengrond.be.


De website www.gezonduiteigengrond.be zet de belangrijkste vuistregels voor gezonde groenten en eieren op een rijtje. Met eenvoudige tips en duidelijke info kom je te weten hoe je een moestuin aanlegt en wat je moet doen voor een goede oogst. Ook hoe een kippenren er moet uitzien en wat kippen wel en niet eten, wordt haarfijn uitgelegd.

Scholen zetten eveneens in op de vergroening van de speelplaats. Steeds meer scholen leggen een tuintje aan waar de kinderen leren om groenten te telen. Om dit op een gezonde manier te doen, kan via het online spel worden uitgelegd wat goed of slecht is.

Bestellen bodemprikkers

Via omgeving.gezondheid@vlaanderen.be kan je bodemprikkers bestellen. Deze kaartjes met tips kan je gebruiken om te noteren welke groentjes werden gezaaid.

Bodemprikkers gezond uit eigen grond

Ontlenen magneetspel en infostand

Je kunt via het mailadres omgeving.gezondheid@vlaanderen.be ook materiaal ontlenen. Zo kunnen kinderen ook een magneetspel spelen, of kunnen volwassenen bij de infostand meer informatie verkrijgen. Het magneetspel bestaat in 2 versies: eentje met een hoogte van ca. 2m en eentje met een hoogte van ca. 1m60.

Stand gezond tuinieren