NMEDO-cursus 2018

NMEDO-cursusPas aan de slag in de sector of al een oude rot in het vak maar behoefte aan extra inhoud en methodologie?

Neem dan deel aan de driedaagse NMEDO-cursus in De Helix in Geraardsbergen.

 Wat mag je verwachten?

Met een groep mensen uit de educatieve sector van natuur, milieu, duurzame ontwikkeling leer je tijdens deze NMEDO-cursus heel wat bij over verschillende educatieve principes en praktijkvormen. Tijdens de informele momenten ga je in gesprek met de andere deelnemers en krijg je uitgebreid de kans om collega’s uit andere organisaties te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en te werken aan je professionele ontwikkeling.

Wanneer?

Van woensdag 28 februari 2018 tot en met vrijdag 2 maart 2018.

Voor wie?

Iedereen die actief is in de educatieve sector van natuur, milieu, duurzame ontwikkeling en interesse heeft in een intensieve nascholing met aandacht voor theorie én praktijk. Zowel vrijwilligers als professionals met uiteenlopende achtergronden zijn welkom: basis-, secundair en hoger onderwijs, NME-centra, ngo’s, middenveldorganisaties, pedagogische begeleidingsdiensten, enz.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 60.

Programma

De cursus streeft naar een optimaal evenwicht tussen theorie en praktijk.

Praktisch

De cursus vindt plaats van woensdag 28 februari (9u30) tot en met vrijdag 2 maart 2018 (15u) in het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix in Geraardsbergen (Hoogvorst 2, 9506 Grimminge). Deelnemen kan enkel als je het programma van drie dagen volledig volgt. 

Inschrijven kan vanaf dinsdag 21 november 2017 tot en met vrijdag 19 januari 2018 via het inschrijvingsformulier. Bij het inschrijven duid je aan welke keuzesessies je wil volgen. Wanneer de cursus volzet is, starten wij een wachtlijst. De volgorde op de wachtlijst wordt bepaald door de datum van inschrijven.

Kostprijs: 100 euro per persoon op basis van een kamer (voor ongeveer 6 personen) in jeugdherberg ’t Schipken in Geraardsbergen inclusief overnachting, maaltijden, deelname aan de cursus en digitale syllabus. Wie graag elders logeert, staat zelf in voor de organisatie en betaling. De toeristische dienst van Geraardsbergen geeft een overzicht van logeeradressen.
Kijk op http://www.visitgeraardsbergen.be/logeren.

Annuleringen: Enkel bij overmacht (ziekte, …) met geldig bewijs wordt de inschrijvingskost volledig terugbetaald.

Meer info?

Inhoudelijk en praktisch:

jurgen.loones@vlaanderen.be of tel. 02 553 27 97

ilse.bruylandt@vlaanderen.be of tel. 054 31 79 65

ines.vanregenmortel@vlaanderen.be: of tel. 02 553 82 03

of mail naar milieueducatie.omgeving@vlaanderen.be