Dikketruiendag 2016 gaat over de grens

Laatste wijziging: 03-02-2016

Op maandag 15 februari 2016 organiseert het departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) voor de twaalfde keer Dikketruiendag. Ondertussen is Dikketruiendag een begrip geworden in Vlaanderen. Omdat het klimaatprobleem een internationaal probleem is, wil het departement LNE het project uitbreiden over de grenzen heen. Zo kan via Dikketruiendag de duurzame voortrekkersfunctie van Vlaanderen geëxporteerd worden naar het buitenland. Daarom is de slogan dit jaar ‘Ons engagement kent geen grenzen’.

Net zoals elk jaar roept het departement LNE scholen, gemeenten en ondernemingen op om een actie uit te werken die de CO2-uitstoot vermindert. Naast de verwarming een graadje lager zetten, zijn er nog andere manieren om de CO2-uitstoot te verminderen. Bijvoorbeeld het vermijden van onnodige verplaatsingen, de fiets nemen i.p.v. de auto voor korte afstanden, het eten van lokaal en seizoensgebonden voedsel, enz. Voor Dikketruiendag 2016 dagen we de deelnemers uit om in het buitenland een partner te overtuigen het Vlaamse voorbeeld te volgen. Het is de bedoeling om een gezamenlijke actie met een buitenlandse school, zustergemeente of een buitenlands filiaal uit te voeren op Dikketruiendag 15 februari 2016. De actie kan één of meerdere dagen lopen, tot maximum één maand. Naast sensibiliseren wil Dikketruiendag op een structurele manier komen tot rationeel energieverbruik en een vermindering van de CO2-emissies.

Op de website www.dikketruiendag.be staat een online deelnameformulier waar acties en foto’s kunnen opgeladen worden. U vindt er ook bovenstaand campagnebeeld terug. Schrijf in en maak kans op een mooie prijs.


Persinfo:

Brigitte Borgmans

Woordvoerder Departement Leefmilieu, Natuur en Energie

T 02 553 62 68 | M 0473 73 28 30

Brigitte.borgmans@lne.vlaanderen.be