Activiteitenkalender 2019 - Een handig overzicht

Open zondagen in 2019

Het centrum De Helix is van 14 tot 17u open, elke eerste zondag van de maand vanaf maart tot en met oktober. Daarbovenop zijn er extra openingszondagen voor de voorjaarsflora, de zomer en week van het bos.

Data in 2019:
7, 14, 21, 28 april  -  5 mei  -  2 juni  -  7, 14, 21 28 juli  -  4, 11, 18, 25 augustus  -  1 september  -  6, 13, 20, 27 oktober.

 

Activiteiten (Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt)

Zondag 5 mei - (14.00 u. - 16.30 u.) Waterwandeling tussen Dender en Mark - Samen genieten van het landschap, de stilte en het water

Deze wandeling brengt je langs idyllische plekjes aan de oevers van De Dender. Je beleeft het waterlandschap in al zijn facetten. Voor iedereen. Meer info en inschrijven

Zondag 2 juni – (14.00 u. – 16.30 u.): “Bij”-zonder prikkelend.

Met de kinderen gaan we creatief en actief aan de slag in het teken van de bij. De volwassenen wandelen doorheen de bij-vriendelijke Helixtuin en krijgen ondertussen concrete tips voor thuis. Een bij-zonder fijne namiddag voor jong en oud. Meer info en inschrijven

Dinsdag 2 juli – Kinderatelier (13.30 u. – 16.00 u.): Oude spelen in een verrassend NATUUR-lijke verpakking.

Elk kind is geboren met speelkriebels. Via spel ontdekken we volksspelen uit de oude doos en met natuurlijke materialen knutselen we er creatief op los. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meer info en inschrijven

Zondag 7 juli – (14.00 u. – 16.30 u.): Gezinswandeling met stopplaatsen ‘Kijken door het vergrootglas van een natuurdetective’. 

Een unieke belevingswandeling voor het hele gezin met onderweg leerrijke weetjes, ontdekkingen en  doe-opdrachten. De natuur met zijn grote diversiteit komt aan bod, een oneindig verhaal. Meer info

Dinsdag 27 augustus – (9.30 u.  - 16.00 u.): Kinderatelier “Dieren in nood” (in het Vogelopvangcentrum te Geraardsbergen) 

Deze workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar staat volledig in het teken van dieren. Kinderen maken spelenderwijs kennis met het rijk van de wilde dieren in het VOC. Er wordt verteld, geknutseld, gespeeld en gefantaseerd.

Zondag 1 september – (14.00 u. - 16.30 u.): Fietstocht “Al trappend door het landschap”. 

Het landschap van de Vlaamse Ardennen lezen en beleven van op de fiets langs rustige paden. Verhalen, weetjes en observaties kleuren je blik. Een actieve en leerrijke namiddag voor het hele gezin.

Zaterdag 21 en zondag 22 september: Outdoor-weekend voor gezinnen “Back to buiten”. 

Een mix van natuurbeleving, wildpluk, vitamine G… Avontuurlijk buiten leven in een prachtige omgeving. Een onvergetelijk weekend voor je gezin!

Zondag 6 oktober – (14.00 u.-16.30 u.) “Beleef het bos-rijk” 

Zoals elk jaar organiseren we in De Helix voor het ganse gezin een leuke dag in het teken van de “week van het bos”. Spel en beleving staat voorop, maar we linken het ook aan de actualiteit: het belang van bomen voor het klimaat. Voor het hele gezin.

Zondag 27 oktober – (14.00 u. – 17.00 u.): “Ontmoet de stilte”

Naar jaarlijkse gewoonte vieren we in De Helix de ‘dag van de stilte’. Ga met het ganse gezin op pad in het stille Raspaillebos en beleef de innerlijke rust, stilte en ruimte door yogatechnieken (minimum 8 jaar).

Zaterdag 14 december – (19.00 u-22.00 u.) “Doe het licht maar uit” 

Een boeiende en afwisselende avond zowel voor volwassenen als kinderen. Naast een kennismaking met de problematiek van lichtverstoring gaan we ook praktisch aan de slag. Tussendoor turen we door een echte telescoop naar de sterren en hopen we een glimp te zien van de meteorenzwerm ‘Geminiden’. 

Meer details volgen in onze nieuwsbrief, op onze facebookpagina en op de website.

Meer info en reserveren
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Grimminge
België
Open zondagen 2018