Fruit op zondag

Datum:
Locatie: Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op zondag 1 oktober is De Helix open van 9.00 u. tot 17.00 u. voor het evenement ‘Fruit op zondag’. Je kan deelnemen aan tal van activiteiten.

Mobiele fruitpers

Breng je fruit naar De Helix en de mobiele fruitpers uit Zevergem maakt van je fruitoogst een heerlijk sap! Maak vooraf een afspraak op www.appelperslerouge.be om jouw fruit te persen, afspraken kunnen van 9.00 u. tot 17.00 u.

Je fruit wordt gewassen, vermaald, geperst, kortstondig gepasteuriseerd op min 80°C en verpakt in een 5-liter bag-in-box terwijl je wacht. Zo ben je heel zeker dat het jouw sap is! Van 7 kg fruit komt ongeveer 5 liter sap, dat in een gesloten verpakking minstens 1 jaar houdbaar blijft. Eens geopend blijft het nog tot 2 maanden houdbaar. Hoe lang het persen duurt, hangt af van de hoeveelheid kilo fruit die je meebrengt.

Reserveer tijdig je fruitpersmoment via info@appelperslerouge.be of bel 0475 26 24 80, meer info op www.appelperslerouge.be

 

Fablab ‘Nature Club’

De kinderen  gaan samen met de gids op onderzoek in het bos en doen proefjes en spelletjes. Ze onderzoeken de bodem: de hardheid, de zuurtegraad, de bodemtemperatuur... De deelnemers nemen de windsnelheid in het bos en in een open ruimte onder de loep. Ook de hoogtes van de verschillende bomen in het bos worden bepaald.

Voor wie? Kinderen van 8 tot 12 jaar
Wanneer? 1 oktober van 14.00 u. tot 17.00 u.
Waar? De Helix, Hoogvorst te Grimminge
Inschrijven? Via het online inschrijvingsformulier van Astertechnics.
Prijs? Inschrijvingsgeld: 20€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en 1 drankje zijn inbegrepen)

Dit Fablab wordt georganiseerd door Astertechnics i.s.m. De Helix.

 

Nieuwe expo ‘Open kaart. Regio onder de loep’

Op 25 juni 2017 opende De Helix een nieuwe permanente expo ‘Open Kaart. Regio onder de loep’. Deze expo moedigt inwoners, bezoekers, vrijwilligers… aan om het gebied rond De Helix te ontdekken, te onderzoeken en in kaart te brengen.

De onderzoeksregio omvat vijf dorpen van Geraardsbergen: Schendelbeke, Onkerzele, Idegem, Grimminge en Zandbergen. De expo bestaat uit een combinatie van verschillende interactieve installaties, een posterwand, een archief en een tijdelijke tentoonstelling over het thema ‘voeding’. Samen geven ze een beeld van de regio.

Ontdek deze nieuwe expo op zondag 1 oktober!
Meer info over deze expo vind je hier.

 

Wandelonderzoek ‘Klimaat’

Je hoort de laatste tijd veel over klimaat en klimaatverandering, maar hoe zit dat nu eigenlijk? Ga mee op wandeling en onderzoek de omgeving vanuit verschillende perspectieven en ontdek zo de verbanden tussen de omgeving, een aantal alledaagse dingen en het klimaat.

Voor wie? Volwassenen/verenigingen/gezinnen met kinderen (+10 jaar)
Wanneer? 1 oktober van 14.00 u. tot 16.30 u.
Praktisch?  We wandelen ongeveer 6 km. Voorzie geschikte kledij
Waar? Vertrekpunt aan De Helix, tocht door de landelijke omgeving
Prijs? Gratis
Inschrijven? Via het online inschrijvingsformulier

Meer info
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Grimminge
België
Fruitpersdag
Fruitpersdag